Back to Top

Red Hat Ladies

 

redhatmov2

Friendship, Freedom, Fulfillment, Fun & Fitness

wij zijn een wereldwijde gemeenschap van vrouwen die met elkaar verbonden zijn en die elkaar ondersteunen en stimuleren in hun streven naar plezier, vriendschap, vrijheid, waarmaken en gezondheid en wij ondersteunen onze leden in hun streven om het beste uit het leven te halen:

We hechten aan elkaar en breiden onze vriendschap uit naar andere vrouwen.

We ontdekken en ontwikkelen nieuwe interesses.

We realiseren ons persoonlijk potentieel.

We vieren het leven op elke leeftijd.

We omarmen een gezonde en levensverlengende levensstijl.

Handboek
Sue Ellen Cooper had natuurlijk nooit kunnen bedenken dat haar initiatief om vriendinnen die vijftig werden een rode hoed kado te doen zou leiden tot een wereldwijde organisatie. Weinig vrouwen zien vijftig worden als een feestje, en daar moeten we vanaf. Uit het boek blijkt de positieve verandering die veel vrouwen ondergingen nadat ze deel uit gingen maken van de Red Hat Society: meer vriendschappen, meer plezier. Wie kan daar iets tegen hebben?

Dit is een boek vol inspirerende levensverhalen, herkenbare anekdotes en fantastische avonturen. Mensen die ouder worden met een vrolijke houding blijken ook minder last van kwaaltjes te hebben. Afgezien van de positieve boodschap die het boek uitdraagt, is het ook nog eens een amusant boek om te lezen. Het is met de nodige humor geschreven en voorzien van leuke, wijze spreuken. Met de nodige zelfspot beschrijft Sue Ellen de nadelen van het ouder worden, om ze vervolgens opgewekt weg te redeneren. Je wordt steeds weer aangemoedigd deze periode te zien als een nieuw begin en te genieten van het leven. 

 

Het Handboek van de Red Hat Society

Sue Ellen Cooper, oktober 2005

Uitgeverij Arena, 283 pagina's

ISBN 9789069747590